Tomozi Barbara eddig a férfiak között tekézett Bábolnán, ősztől már az ország egyik legjobb női tekecsapatában folytatja a pályafutását.

Tomozi Barbara a Győr megyei (területi) bajnokságban szereplő Bábolna férfi (vegyes) csapatában tekézett, illetve intézte a csapat ügyeit. Ősztől a Szuperliga bronzérmes győri Ipartechnika női csapatában fog a bábuk elé állni. Kérdeztük a kezdetekről, illetve a váltásról.

Szüleim és testvéreim mindannyian sportoltak valamit, így szinte törvényszerű volt, hogy én is belekezdjek valamely sportágnak. Nem volt egyértelmű, hogy tekézni fogok, családi körben senki sem űzte ezt a sportot. Édesanyám és nagyszüleim mintájára lovassportokat próbáltam ki, később középiskolában már a kézilabda vált a szenvedélyemmé (ami azóta is tart, igaz már csak szurkolóként). Középiskola után ismerkedtem meg csak a tekével. Először csak baráti társasággal jártunk le néha gurítani Bábolnán, későbbiekben rendszeresen részt vettem a fiúk edzésein. 2011-ben lettem igazolt játékosa a bábolnai csapatnak. Nagyon hálás vagyok érte Körmendi Imre és Balom Norbert csapattársamnak, amiért 2010-ben lehívtak maguk közé. Bábolnán igazi kis családként működtünk együtt. Szurkoltunk és küzdöttünk egymásért. Imádtam ezt a 7 évet, amit itt töltöttem el.Az idei szezonomra vagyok a legbüszkébb. Csapatban a GY-M-S megyei (területi) bajnokságban szerepeltünk, ahol sikerült felállnunk a dobogó harmadik fokára. Nagyon jó érzés volt. Idén Területi bajnokságot nyertem Győrben 572 fával, majd Andráshidán 600 fával sikerült begyűjtenem a Nyugat-Magyarország egyéni bajnoki címet is (600 fa egyben a legjobb egyéni eredményem). És végül az országos egyéniben 15. lettem, összetettben pedig 23. Remek évet tudhatok magam mögött.7 év után távozom Bábolnáról. Nehéz szívvel hagyom el, hiszen minden ide köt, velük kezdtem mindent. Büszke vagyok, amit ezzel a kis csapattal sikerült elérnem. Azonban nem szakadok el innen teljesen továbbra is segítem intézni a csapat körüli dolgokat. Eddig vegyes csapatban szerepeltem (sőt a csapatban én voltam az egyedüli nő). Furcsa lesz, hogy most csak nők ellen kell felvenni a versenyt. Meg kell küzdeni az ország legjobbjaival. Vegyes érzések kavarogtak mikor meghoztam a döntést. Nem igazán gondolkodtam soha a felsőbb osztályról. Csak játszottam, edzettem hétről hétre. Idővel jöttek szerencsére az eredmények és mikor idén megkerestek azzal, hogy gondolkodjak el a Szuperliga lehetőségén, éltem vele. Remélem segítségére lehetek a győri lányoknak és nem vallok szégyent. Szeretnénk a következő szezonban is a dobogóra felállni, iletve Münchenben rendezik idén az NBC kupát, jó lenne szép helyezést elérni. Természetesen van bennem félsz, hiszen számomra ismeretlen terepre tévedek. Azonban igazi küzdő típus vagyok, nem szokásom feladni. Hajtani fogok, hogy kihozzam magamból a legjobbat Győrben is.