Interjú Keresztes Anitával, az OB I-es tatabányai vízilabdacsapat 19 éves játékosával.

Mikor kezdtél el sportolni, vízilabdázni? Egy fiatal kislány, hogy kerül a medencébe?

2010-ben kezdtem el Kecskeméten vízilabdázni. Előtte kézilabdáztam pár évet, de hamar ráuntam, ezért kellett nézelődnöm a sportágak között. 2010 nyarán a strandon kezdtünk el tanulni úszni a két testvéremmel, édesanyánk jött értünk a foglalkozás végén, meglátta ahogy edzenek a vízilabdások és gondolta, hogy nekem pont jó lesz. Mivel édesanyám ötlete volt, hogy elkezdjem ezt a sportot először elképzelésem sem volt, hogy milyen lehet. A családban előttem egy vízilabdás volt, édesapám keresztapja, Dr. Konrád János, aki olimpiát nyert.Kecskemétről indult, majd a BVSC érintésével érkeztél Tatabányára. Mit tudhatunk az eddigi pályafutásodról?

A fejlődésem érdekében a 2016/17-es szezont már a BVSC csapatában kezdtem el. Azért a zuglóiakat választottam, mert úgy éreztem, hogy náluk tudok a legtöbbet fejlődni. Aggódtam az új csapatba illeszkedés miatt, de kiderült, hogy nincs mitől tartanom és újabb barátokat találtam. Első szezonomban a BVSC-vel az országos ifi bajnokság negyedik helyén végeztünk, ami számomra nagyon nagy siker volt, mert előtte nem értem el csapattal ilyen helyezést, és úgy éreztem, hogy sokat tettem hozzá. Ugyanebben az évben ezüstérmesek lettünk az OB I/B-ben, amit szintén hatalmas sikernek könyveltem el. A következő szezonunkban már kitűzött cél volt az éremszerzés az ifi bajnokságban, ami sikerült is, a bronzérmet kaparinthattuk meg. Sajnos több kulcsember is a csapatunkból egyéni okokból abbahagyta a sportot szezon közben, ezért a megmaradt játékosokra még több feladat hárult és ezért is vagyok büszke erre a harmadik helyezésre. A felnőtt bajnokságban (OB I/B) is sikerült előrelépnünk, bajnokok lettünk. Már korábban kaptam meghívást tehetséggondozó táborokba, válogatott edzésekre. 2017 nyarán u18-as válogatottal részt vettünk a 3. OMV kupán, amelyen u20-as csapatok ellen megszereztük a bronzérmet. Ebben az évben már felkeresett az élvonalbeli TVSE egy lehetőséggel, amit én nagyon szívesen el is fogadtam. Mikor kiöregedtem az utánpótlás bajnokságból egyértelmű volt, hogy Tatabánya csapatában folytatom az utam. Eddigi legnagyobb sikeremnek azt tartom, hogy sikerült bekerülnöm egy felnőtt csapatba. Rengeteg lehetőséget látok a TVSE együttesében, mert ugyan még fiatal játékosokból áll, de vannak céljaink és küzdünk is értük.

Mik azok a külső, belső adottságaid, amik eddig vittek előre?

Külső adottságaim sajnos nincsenek, amik előrevihetnek, mert kicsi vagyok (161 cm). Az akarat az, ami eddig vitt előre, és a hit, hogy lehetek valaki. Erősségem az irányítás és a helyzetfelismerés.

Meccseken kapod a pofonokat, a rúgásokat, az ütéseket? Reváns?

Az én játék stílusom miatt gyakran kapok pofont, ütéseket, és nemegyszer kellett már menni ügyeletre agyrázkódás vagy más sérülés miatt. Régen nehezebben tudtam irányitani a dühömet, miután kaptam egy ütést, de ma már vissza tudom fogni magam és a játékra figyelek.

Civilben is egy vagány, határozott csaj vagy?

A hétköznapi életben is a viselkedésemen érződik, hogy bátor vagyok és magabiztos.A 9 csapatos bajnokság végére jár, a hetedik helyért szálltok a medencébe. Hogy látod a jelent és a jövőt? í

Az idei szezon és még pár következő nekem arról szól, hogy felnőjek a felnőtt bajnoksághoz. Ezért egyelőre nem számít nekem, hogy a csapattal milyen helyezést érünk el. A lényeg, hogy minél többet játszunk és rengeteg tapasztalatot szerezzünk. Nem tudom, hogy a képességeim mit engednek meg, milyen messze juthatok ebben a sportban, de hiszek a munkában és a szorgalomban, és remélem a lehető legmagasabb szinten űzhetem ezt a sportot, mert ez az álmom.

Mikor nem sportolsz, akkor….?

Tanulok, ha van rá lehetőség a barátaimmal találkozom. Az idei bajnokság mellett nem tanultam, mert kihagytam egy évet. De ősszel kezdem a tanulmányaimat az Edutus egyetemen.