Egy kávé Gál Henriettával, a zalaegerszegi női tekecsapat 21 éves tekésével.

Tavaly nyáron nagy reményekkel vártad a szezont, a bajnokságot, a világbajnokságot. Megnyertétek a magyar bajnokságot, kupában ezüstérmesek lettetek, míg a nemzetközi porondon, az Európa Kupában is a dobogóra állhattatok Németországból bronzéremmel térhettetek haza. Kint voltál az U23-as világbajnokságon is. Elégedett vagy, vagy…..?

Örülök a csapatban elért eredményeknek, főleg a bajnoki címnek, és hogy a szezon során sikerült a felnőtt csapat tagjaként játszanom. A szezonommal egyéni tekintetben nem vagyok igazán elégedett. A decemberben megrendezett országos utánpótlás versenyen nem teljesítettem jól, csak sprint versenyszámban sikerült a dobogó 3. fokára felállnom. És májusban a kolozsvári vb-n is többet vártam magamtól.

Miért nem sikerült a világbajnokság? (a címvédő női csapat a hetedik lett, míg Heni az egyéniben 61. – szerk.)

b> A szezon során tavasszal jól ment a játék, majd a bajnokság után is keményen készültem a vb-re. Talán kicsit túlizgultam az egészet. Igaz, sokan mondták, hogy már az is jó, ha valaki kijut egy világbajnokságra, viszont én kicsit maximalista vagyok magammal szemben és jobb eredményt szerettem volna elérni. Remélem 2 év múlva is sikerül kijutnom az ifjúsági világbajnokságra és jobb eredményt elérnem.

magyar női szuperligát megnyertétek. 2013-ban volt utoljára bajnok az egerszegi női csapat, az idén mi volt a sikeretek kulcsa……?

Számítottunk arra, hogy idén újra bajnokok lehetünk. A nagy riválisunk a Rákoshegy I. csapata gyengült, mi viszont erősödtünk. Igaz a másik riválisunk az Ipartechnika Győr játékoskerete is erősödött. Úgy gondolom az eredményeink alapján megérdemeltük az aranyérmet (rivális csapatokat itthon és idegenben is megvertük). Kitartással, céltudatos munkával és egymásért küzdve sikerült a dobogó legfelső fokára felállnunk.

Hamarosan kezdődik a szezon. Célok, tervek….?

Nyáron volt egy kis pihenő. Július közepétől pedig újra "munkába" álltunk. Következő szezonban a csapattal a bajnoki cím megvédése a cél, valamint a Világkupán és BL-ben minél jobb szereplés.

Névjegy: Gál Henrietta

Név: Gál Henrietta Sportág: teke Egyesület:: Zalaerszeg
Lakhely: Zalalövő Szül: 1997. 01. 2.