Hegedűs Fruzsina, a 17 éves budapesti Goldance versenytáncosa mutatkozik be.

A Fruzsinát kérdeztük az első lépésekről, a tánc szeretetéről, a tánc szépségéről, a suliról, a céljairól…..

Kb. 4 évesen anyuék beírattak néptáncra, hogy mozogjak valamit. Nagyon szerettem oda járni. Később a közelünkben levő művészeti suliba (tánc szak) jártam. Egy évet voltam ott aztán sajnos sulit kellett váltanom, de itt nem volt tánc. Hiányzott. Anya ekkor talált rá a Lazúr KTSE-re. A Lazúrban Tóth Mónika volt a tanárom, és ő versenyeztetett minket gyermek formációban. Az egyik versenyen néztem a nagyokat és ott jelentettem ki és döntöttem el, hogy én ezzel akarok foglalkozni. Mivel nagyon nyitott voltam és vagyok is minden sportra, ezért nagyon sokat kipróbáltam, mint például floorball, kosár, karate rocky, bachata, amerikai foci, zumba. De mindig csináltam a versenytáncot, mert számomra ez volt mindig az igazi.

Én is egy ilyen igazi csajos csaj vagyok, imádom a sminkeket, a csillogást, a kiegészítőket, magassarkú cipőket és a ruhákat. De a ruhákat és a kiegészítőket meg kell tanulni hordani. Tetszett, hogy a táncosok ezt tudják és igazi nők benne, a pasik meg igazi férfiak. Tetszett, hogy érzelemmel táncolnak és ez is egyfajta kommunikációs forma, mert mindegyik táncnak meg van a saját stílusa.


Tóth Tamás és Fruzsina


Kicsiként a szereplés miatt szerettem, aztán csak szerettem csinálni. Ha dühös voltam, ha boldog mindegy volt, mert kifejezhettem magam és a feszültséget is oldotta sokszor. Itt mindig magamat tudtam adni, itt nem kellett mások elvárásait teljesítenem. A siker meg csak hab a tortán, mert bebizonyította, hogy ez az én utam. Siker egyenlő egyfajta elismeréssel. De a legjobb az, ha egy olyantól kapok elismerést, akire felnézek, mert ő már elérte azt, amiről egyelőre én még csak álmodok.

Tíztáncos vagyok, ami azt jelenti, hogy 5 latin és 5 standard tánc van benne. A samba, cha-cha-cha, rumba, pasodoble, jive tartozik a latin táncok közé. Az angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quicksep pedig a standard táncok közé. Mindegyikben más szerepeket kell eljátszani és más a feelingje is. Mondok pár példát: pasodoble az egy spanyol eredetű tánc, ami a bikaviadalt jeleníti meg. A férfi táncos a matador, a nő viszont több szerepet is betölthet. Lehet ő a kendő, lehet a bika és lehet a matadornak a képmása is. A cha-cha-cha az a játékosságról szól. A rumba a szerelmesek tánca, van benne boldog szerelmi rész, és van benne olyan is, amikor a páros szétválik, mert a szerelemben is vannak nehezebb pillanatok. Mindegyik táncot imádom, mert mindegyikben ki tudod fejezni magam, és bele tudok bújni mindig egy-egy másik bőrbe.

Hetente átlagosan 5-ször edzünk 3-4 órát, de ha egy nagyobb versenyre készülünk, akkor van, hogy szinte minden nap próbálunk.Mikor nem táncolok, akkor nagyon szeretek biciklizni, fotózni a természetben, modellkedni és túrázni. Mivel Miskolcon születtem, ezért közel volt az Északi-középhegység. Szerettem sétálni az erdőben és friss levegőt szívni a családdal. Most már Budapesten lakok, számomra ez egy új környezet, amit nagyon szívesen megismernék/ megismerek. Jelenleg sportiskolában tanulok, és azért is jó, mert így össze tudom egyeztetni az iskolát a fellépésekkel, a versenyekkel és persze az edzésekkel. A tánc mellett a suli is jól megy, jó tanuló vagyok.


Fotó: Markó Richárd


Céljaim? Szeretném továbbra is folytatni a táncot és ameddig tudok addig versenyezni is. Jelenleg a klubok által szervezett (területi, országos) pontszerző versenyeken szoktunk részt venni a partneremmel. Szeretnék magyar bajnok lenni, szeretnék nemzetközi versenyeken részt venni és nyerni. Nagyon nagy élmény lenne kvalifikálni a világbajnokságra is. Szeretnék tanítani, mert a nyári gyakorlatom alatt kipróbálhattam az edzősködést, és nagyon megtetszett. Szerencsére a sulim egy lépcsőfok a célomhoz. Meg úgy vagyok vele, hogy érdemes több lábon állni, mindig kell egy úgynevezett "B" terv. Mivel a versenytáncba rengeteget sminkelünk és a sok smink miatt sokat kell ápolni az arcunkat, ezért a kozmetikusi szakmában, illetve a smink- és maszkmesteriben gondolkodom.

Címlapkép: Markó Richárd

Névjegy: Hegedűs Fruzsina

Név: Hegedüs Fruzsina Sportág: Versenytánc Egyesület:: Goldance és Danza

Lakhely: Budapest Szül: 2000. 03. 13.

Bemutatkozó interjú itt
Az eredményeit, a pályafutását itt tudod követni