A csóri 14 éves Hegedüs Tímea egy aranyérmmel és három bronzzal tért haza a teke világkupáról.

- Hegedüs Tímea, ősszel lesz 15 éves.
- Csóron, a Fejér megyei 1700 fős faluban kezdett el tekézni, 2 éve a Fradi játékosa.
- Májusban részt vett az U14-es világkupán, a korosztály legnagyobb nemzetközi versenyén.
- A világkupára 2 fős magyar csapat utazott ki. Timi mellett Karba Noel.

- Timi megnyerte az egyéni versenyt, mellette még három bronzérmet nyert.
- És a nemzetek közötti legjobbnak járó oklevéllel érkezett haza.

Timit is felkerestük fel, beszéltünk vele a világkupáról, a pályafutásáról, a csóri tekéről….

Nem sok embernek mondtam, de én úgy indultam neki az útnak, hogy éremmel a kezemben szeretnék haza jönni. Karba Noellel utaztam ki a versenyre és megbeszéltük, hogy mi éremért megyünk. Legnagyobb örömünkre nem egy, hanem Noel hármat, én pedig 4 érmet hoztam haza. Számomra a legnagyobb félelmet a golyó mérete okozta, hiszen a bajnoki meccseken nagy golyóval játszok, itt viszont kisebb volt, mint a megszokott. Nagyon nehezen tudtam hozzászokni. Az utolsó edzés nem is sikerült jól, ez kicsit elbizonytalanított. Aznap este kaptam egy üzenetet a világcsúcstartó Kiss Tamástól, ami nagyon sokat jelentett. Arra nem számítottam, hogy megnyerem. Tudtam, hogy a dobogóhoz kelleni fog az 560 fölötti eredmény, úgy gondoltam, hogy a 3. helyre becsúszok talán (végül Timi 577 fával nyerte meg a versenyt…..a szerk). A horvát, szerb, német ellenfelektől külön tartottam kicsit, hogy nagy fákat fognak gurítani. A dobogón állni egyszerűen leírhatatlan érzés volt. Milliószor elképzeltem a pillanatot, hogy kimondják a nevemet, felállok a dobogóra, kezem a szívemen és énekelem a Himnuszt.


A magyar csapat: Timi és Karba Noel.


Csóron 2003-ban épült egy kétsávos tekepálya. Ahogy megtanultam járni, szüleim adták a golyót a kezembe én pedig gurítottam. Falu bajnokságában már 7 éves koromban játszottam. Országos szinten a diákolimpiákra csak 10 évesen kezdtem járni. Egy nagyszerű szakember, Csehi Sándor tanított tekézni, neki köszönhetek mindent. Hiszen előttem már 4 válogatott játékost felnevelt és idén is ketten mentünk a világversenyre Csórról. Jezsoviczki Anna, az U18-as világbajnokságon szerepelt. Nagyon jó volt, hogy támogatni tudtuk egymást. A faluban a teke a legnépszerűbb sportág, és ez meg is látszik az utánpótlás versenyeken is. A barátnőim többsége szintén tekézik. Az osztályomból négyen játszunk, de szinte már mindenki kipróbálta. Az osztálytársaim nagyon büszkék rám. Volt egy időszak mikor inkább kézilabdázni szerettem volna, de ebből nem lett semmi. Utólag belegondolva nem is bánom. Engem először a társaság és a meccsek hangulata varázsolt el. Nem tudom megmondani, hogy magában a sportban mi fogott meg annyira, hogy még nyáron se tudtam leállni az edzésekkel sokáig.


A csóri tehetségek: Jezsoviczki Anna és Timi.


A családban mindenki tekézett vagy tekézik. Anyukám régebben játszott a falubajnokságban. Apukám az NBII-ben szereplő Csór T.T. tagja. Az idősebb nővérem a városi bajnokságban játszik. A másik testvérem Zalaegerszegen tekézik. Ő komolyabb sikereket ért el nemzetközi szinten, hiszen 2012-ben világkupát nyert, tavaly pedig világbajnokságot. Hatalmas példakép a szememben, rengeteget segített a mentális felkészülésemben. Idén plusz erőt adott, hogy míg én az U14-es korosztályban, addig ő a felnőttek között volt válogatott.


Timi és az U23-as világbajnok nővére, Anita.


Országos diákolimpiáról van 1 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérmem. Országos seregszemléről pedig 1 ezüstöm és 1 aranyam. A tavalyi és az idei szezonban is a 2. helyen zártunk a Szuperliga ifiben, a Ferencvárossal, amire nagyon büszke vagyok. A Fradihoz két évvel ezelőtt egy gyerekkori barátom, Hári Bogin keresztül kerültem, aki szintén Csóron lakik. Kérdéses volt, hogy a Fradiba igazolok vagy máshova, de örülök, hogy így döntöttem. Szeretem a csapatot és a pályát is. A tavalyi országosról van egy összetett egyéni bronzérmem. És ami a legkedvesebb számomra: 2015-ben az első országos versenyem 2 ezüstöt nyertem -egyéniben és összetettben.


Milliószor elképzeltem a pillanatot, hogy kimondják a nevemet, felállok a dobogóra, kezem a szívemen és énekelem a Himnuszt. Most megtörtént.


A helyi általános iskola 8. osztályába járok, idén ballagok. Székesfehérváron folytatom a tanulmányaimat, elsősorban nyelvet fogok tanulni. Később szeretnék pszichológiát tanulni, és azon belül is sportpszichológiát. De ez még nagyon messze van, ez csak a jelenlegi elképzelésem. A tekével még nagyon hosszú időre tervezek, hiszen még nagyon fiatal vagyok. A következő célom a jövőre megrendezésre kerülő U18-as egyéni világkupa. A többit majd meglátjuk.

Névjegy: Hegedűs Tímea

Név: Hegedűs Tímea Sportág: teke Egyesület:: Ferencváros
Lakhely: Csór Szül: 2002. 10. 8.

Bemutatkozó interjú itt

Az eredményeit, a pályafutását itt tudod követni