2018. november 25-én rendezték meg Pécsen a Szigo Kupa táncversenyt, az év utolsó latin ranglista versenyét. Az Ifjúság-Felnőtt Latin ranglistán a 25 fős mezőnyben Miha Zerjav és Karcagi Laura szerezte meg az aranyérmet.

A páros december első hétvégéjén Mariborban versenyezett. A nagyon rangos World Open versenyen 81 páros (22 különböző ország) közül a 15. helyen végeztek.Laurát kérdeztük az év utolsó versenyei előtt.

Szeptembertől számítva 8 versenyen vettünk részt 7 különböző országban. Úgy érzem sokat bele tudtunk tenni ebbe a pár hónapba. Hála az edzőinknek talán az eddigi legjobb edzéstervünk van. Nagyon fontos, hogy minden meg legyen tervezve. A sok versenynek köszönhető, hogy egyre rutinosabbak, tapasztaltabbak vagyunk.

Az itthoni utolsó latin ranglistára is sokat edzettünk, de főleg olyan célokat tűztünk ki, amit a táncunkban kell megvalósítani. Hogy megnyertük egy jó visszajelzés volt: jó úton vagyunk. A munka persze sosem áll meg, az út még hosszú. A jövő heti országos bajnokság előtt még Norvégiában vár ránk egy megmérettetés, ami egyben szuper felkészülés is lesz.

Szeretnénk megnyerni a bajnokságot, de tudjuk, hogy nagyon jól kell táncolni hozzá, mert erős a mezőny.


Lauráék a hazai ranglistán a 3., a világranglistán pedig a 82. helyen állnak.

Névjegy: Karcagi Laura

Név: Karcagi Laura Sportág: versenytánc Egyesület:: Stúdió 2000
Lakhely: Szigetszentmiklós Szül: 1996. 05. 16.

Bemutatkozó interjú itt

Az eredményeit, a pályafutását itt tudod követni