Tóth Lili, a Bp. Honvéd atlétája tovább gyarapította az érem, az arany gyűjteményét.

Lilivel májusban beszélgettünk itt, akkor elmondta, hogy már több mint 50 aranynál tart.

A Honvéd atlétája azóta sem állt le. A júniusi országos U23-as bajnokságon az 1500 és a 3000 méteres versenyt megnyerte. Majd a 4x100 váltóban ezüstérmes, a 4x400-ban pedig bronzérmes lett.
A felnőtt országoson a 3000 méteres akadályon bronzérmes. 5000 méteren pedig megnyerte élete első felnőtt magyar bajnoki címét.Elégedett vagy ezekkel az eredményekkel? Nyár még mit tartogat számodra?

U23-as eredményeimmel teljesen elégedett vagyok, mert az egyéni győzelmek voltak kitűzve célul. A váltó csak ráadás volt. A felnőtt 3000 m akadály 3.helyének is viszonylag tudok örülni, mert 2 olyan felnőtt előzött meg, akik komoly időket értek el a távon. Viszont mivel csak taktikai verseny volt, így az idő nem lett jó, ami miatt kicsit csalódott vagyok. Az 5000 méterem magyar bajnoki cím nagy meglepetés volt számomra is. Ez volt életem első felnőtt aranya, ráadásul egyéni csúccsal.

Szeretnék kint lenni a felnőtt augusztusi Eb-n. Ott egyéni csúcsot elérni, kiadni mindent, és meglátjuk, hogy mire lesz ez elég. De előtte még kell futnom egy erősebb időt, hogy mehessek.

Névjegy: Tóth Lili

Név: Tóth Lili Sportág: atléta Egyesület:: Bp. Honvéd
Lakhely: Dombóvár (Budapest) Szül: 1998. 09. 17.

Bemutatkozó interjú itt

Az eredményeit, a pályafutását itt tudod követni